Kilis Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK katılım sağladı.

• 19.01.2021

Toplantıya Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı konuşmasıyla başlayarak; Kilis'in sanayileşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde son aşamaya gelinmiş olduğu , en son imar planı hazırlanarak Bakanlık onayına sunulduğunu ve ön onayın alındığını ifade etti.
Amanos Tüneli'nin de önemini belirten Celkanlı, "Açılacak olan Amanos Tüneli ile 85 km mesafeden İskenderun Körfezi Dörtyol Limanına ulaşacak olan OSB, Kilis’in 6. Bölge Desteklerinden ve Cazibe Merkezi Desteklerinden faydalanmasından dolayı Ülkemizin bir çok yöresinden yatırımcıların ilgisini çekmektedir." dedi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’yi 2021 yılı yatırım programına dahil ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mevcut OSB’mizin yanında, ülkemizin en büyük OSB’lerinden biri olacak PolateliŞahinbey Tekstil İhtisas OSB’yi yatırımcılarımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Az önce ifade ettiğim gibi projeyi 2021 yılı yatırım programına dahil ettik.“
Amanos Tüneli ve verilen destekler hakkında bilgi veren Bakan Varank, sanayicilerin sorularını yanıtladı.
Toplantı sonrası Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı,
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK'a Kilis Yorganı ve yemenisini hediye olarak takdim etti.