28

MESLEKİ BELGELENDİRME SINAVLARI SONUCU BELGE ALMAYA HAK KAZANAN İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ BELGE ALMA TÖRENİ GTO DESTEK MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ KATILIMIYLA KİLİS TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA GERÇEKLEŞTİ.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığında, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Kilis ilinde Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) iş birliğinde yürütülen Mahir Eller Projesi kapsamında gerçekleşen Mesleki Yeterlilik Sınavları sonucu belge almaya hak kazanan 111 inşaat sektörü çalışanına belgeleri törenle teslim edildi.

Nitelikli çalışan ve verimli üretim sloganıyla yola çıkan proje 30 bin kişinin mesleki becerilerinin belirlenmesi ve 15 bin kişinin ise mesleki yeterliliğinin tescillenmesi amacıyla 12 ildeki Ticaret ve Sanayi Odalarında faaliyetlerine devam etmektedir.

“NİTELİKLİ ÇALIŞANLARIN BELGELENDİRİLMESİ İŞ GÜCÜ PİYASASI İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Nitelikli çalışan açığını gidermenin hem ülke ekonomisi hem de Kilis ekonomisi için büyük önem arz ettiğini söyleyen KİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, şu ifadeleri kullandı:

“Mesleki yeterlilik sistemi, işgücü piyasasının beklentileri doğrultusunda uygun meslekleri belirliyor. Bu mesleklerde çalışan ya da çalışmak isteyen kişilerin sahip olması gereken standart bilgi ve beceri düzeyleri Mahir eller Projesi kapsamında tespit ve tescil ediliyor. Bu amaçla Kilis’te inşaat sektörü çalışanlarının Mesleki Belgelendirme sürecinde işbirliği yaptığımız Gaziantep Ticaret Odası Destek Mesleki Yeterlilik Merkezi’ne değerli katkılarından dolayı şahsım adına teşekkürü borç bilirim”.

“GÜNÜMÜZDE ZORUNLU OLMASA DAHİ İŞ HAYATINDA BİREYLERİN BİLGİ, BECERİ VE DENEYİMLERİNİ BELGELEMELERİ İSTENİYOR”

“Zorunluluk olmadığı alanlarda dahi, iş hayatında bireylerin bilgi, beceri ve deneyimlerini belgelemeleri istenmektedir” diyen Gaziantep Ticaret Odası Destek Mesleki Yeterlilik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Duman “GTO Destek Mesleki Yeterlilik Merkezi olarak 2018 yılından bu yana ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek için gerekli şartları sağladığı tespit edilen personel için belgelendirme kuruluşu olarak hizmet veriyor. GTO Destek Mesleki Yeterlilik Merkezi olarak inşaat sektöründe 15 meslek kolundaki çalışanların yanı sıra Emlak danışmanlarını ve Servis Aracı Şoförlerini belgelendiriyoruz. Bu amaçla işbirliği içerisinde olduğumuz Mahir eller Projesi değerli ekibine ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’na sınavlar boyunca gösterdikleri ev sahipliği ve destekleri için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Tören belgelerin, belge almaya hak kazanan katılımcılara teslim edilmesiyle son buldu.