26

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla akşam yemeğinde Söğütlüdere Göl Restorantta bir araya gelerek gazetecilerin basın bayramını kutlayarak başarılar diledi.

Basın mensublarının onura verilen yemeğe başta KİTSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, KİTSO Genel Sekreteri Murat Sakar, KİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kilis'te görev yapan Basın mensupları katıldı.

Kilis'in genel durumundan bahseden Celkanlı, Kilis için neler yaparız diye aralıksız çalışıyoruz. Biz göreve geleli 1 yılı geçti. Bu süre zarfında yaptığımız icraatları KİTSO Haber adı altında 6 aylık bültenlerde şeklinde bastırarak üyelerimize ulaştırdık. Biz göreve gelmeden 23 adet projemizden 13'ünü gerçekleştirdik. Diğerlerini de gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Projelerimizden birtanesi ise gezici tır bu gezici tırımızı inşallah 2020'nin bahar ayında faaliyete geçirerek Kilis'in yöresel ürünlerini Türkiye'nin 80 iline göndererek tanıtacağız. Bu anlamda ben iş yerime bile hafta sonları gidiyorum. Tek amacımız Kilis'i nasıl bir adım ileriye götürmek." dedi.

Kilis'te sorunların farkında olduklarını ifade eden Celkanlı, "Vergi borçları ile ilgili esnaflarımız zor durumda. Borçların 24 ay takside bölünmesi esnafımız için daha zor şatları beraberinde geçirecektir. Bunun 60 ay'a yayılması için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü esnafımızın vergi ve sigorta borçları 60 ay'a bölünürse daha kolay ödeyeceklerdir. Bu konuda siyasilerimiz ile de devamlı temas halindeyiz. Sağ olsunlar siyasilerimizde bu konuda çaba sarf ediyor. Umarız 60 aya bölünür ve esnafımızda rahat bir nefes alır," diye konuştu.

KİTSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, "Söğütlüdere Havuz Başı boş olarak duruyordu Kilis Belediye Başkanımızdan burayı bizlere vermesini talep ettik sağolsunlar Belediye Başkanımız da bu teklifimizi kırmayarak bizlere verdi. Bizde KİTSO olarak burayı devraldık ve tadilat işlerine başladık. İnşallah burayı odamızın Lokali yapacağız kısa zaman diliminde bitirerek hem üyelerimize hemde Kilis halkının hizmetine sunacağız." dedi.