29

İş Dünyası İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Esnaf Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ökkaş Karcı diğer birçok ilin oda ve borsa başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

"Türkiye krizle 2018 yılında karşılaştı, ancak Kilis 2016 yılından beri yanıbaşımızdaki savaş ve atılan bombalar sonucu güvensiz bir bölge sayılarak yatırımcılar gitmiş, mülk fiyatları yarının altına de düşmüştür.Kısacası biz 2016 yılından buyana ekonomik anlamda dayak yiyoruz.Bir tokat daha yiyecek halimiz kalmadı.

Kilis 5 yıldır kendi nüfusundan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği etmekte. Nüfusumuz %100 artmış ancak aynı oranda okul, hastane, alt yapı ve diğer ihtiyaçlar aynı oranda artış göstermemiştir.Biz devletimizden her alanda memleketimize özellikle yatırım ve teşvikler hususunda pozitif ayrımcılık bekliyoruz.Öncelikli olarak Öncüpınar sınır kapısının ivedi bir şekilde aktif hale gelmesini, Kilis-Polateli-Şahinbey OSB alanı için Amanos Tüneli'nin yapılması gerektiğini ve Öncüpınarda serbest Ticaret Merkezi nin ivedi şekilde kurulması gerekiyor." diyen Celkanlı,Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan'a Kilis'in Sorun ve Acil ihtiyaçlarını sözlü ve yazılı rapor halinde sundu.